Strategia pregătește măsuri de reglementare necesare creării unor sisteme mai eficiente, inteligente pentru climă, care să asigure alimente sănătoase, dar și un trai decent pentru fermierii și pescarii europeni.
Strategia F2F va fi publicată pe 25 martie 2020.
Un document de lucru F2F de la începutul lunii martie , conține un proiect de comunicare și un plan de acțiune având ca scop finalizarea unui cadru legislativ, până la sfârșitul anului 2023.
După ce a evitat abordarea consumului de carne într-un proiect din ianuarie 2020, Comisia se arată acum interesată de problemele de mediu și de sănătate cauzate de agricultura animală. Sunt menționate emisiile mari de gaze cu efect de seră din sector și faptul că 71% din terenurile agricole europene sunt dedicate producției de carne și lactate.
Se pare că în noul proiect ar fi reliefate efectele benefice ale unei diete vegetale, dar nu ar exista măsuri rapide pentru reducerea producției sau consumului de carne.
Proiectul conține și un angajament concret în ceea ce privește reformarea legislației Uniunii Europene privind bunăstarea animalelor, inclusiv Regulamentul privind transportul de animale vii.