Pesta porcina Africana poate duce la distrugerea industriei de carne de porc in Romania.

Stimati consumatori romani de carne de porc,

Pesta porcina Africana poate duce la distrugerea industriei de carne de porc in Romania.

ACEBOP isi doreste ca romanul sa manance carne romaneasca, proaspata, fara hormoni, din productia fermelor pe care nu le aceptam  distruse.

In situatia in care ne aflam astazi, de extindere a focarelor in mod periculos catre intreaga Europa, nu ne putem permite acceptarea unor structuri  necontrolate superior sanitar veterinar- respectiv exploatatiile de porcine inregistrate.

In acest sens, solicitam conducerii ANSVSA modificarea Ordinului presedintelui ANSVSA nr.16/2010 in sensul excluderii relaxarii de inregistrare pe proprie raspundere. A se exclude.

Toate unitatile de crestere porcine trebuie a fi autorizate pe baza unor conditii similare, de biosecuritate, indiferent de numarul de capete, si controlate adecvat.

La fel si pentru conditiile de mediu. Toti fermierii trebuie sa respecte conditiile de mediu,clima,…autorizare de mediu pentru toti fermierii, indifferent de numarul de capete al exploatatiei.

Numai asa putem asigura viitorul impreuna- al fermierului  si al consumatorului roman.

Ultimele articole adaugate

Numărul focarelor de pestă porcină africană crește

În primele 9 luni ale anului 2019 au fost inregistrate  1.063 de focare  la porci domestici (comparativ cu 1.335 pe […]

RAPORTUL PE ANUL 2018 – PUNEREA ÎN APLICARE a Acordurilor de Liber Schimb (ALS)

Raportul anual privind punerea în aplicare a Acordurilor de Liber Schimb (ALS) pentru anul 2018 a fost publicat de Comisia […]

ACEBOP: ”Intrarea României „în roșu” reprezintă declararea oficială a pestei porcine”

COMUNICAT ACEBOP 15 OCT. 2019 După discuții cu reprezentanții de la Bruxelles, ACEBOP agrează propunerea de intrare totală a României […]

Pesta porcină africană: o epidemie globală

Pestea porcină africană (PPA) se extinde  în toată lumea și distruge industria cărnii de porc. China a fost una dintre […]

Mary Pană: „Viața animalelor s-a îmbunătățit, la fel și calitatea cărnii și satisfacția consumatorului.”

În cadrul evenimentului FERMIERII AU CUVÂNTUL! Cum vrem să fie Politica Agricolă Comună 2021-2027, eveniment organizat la Palatul Parlamentului, președintele […]