Pesta porcina Africana poate duce la distrugerea industriei de carne de porc in Romania.

Stimati consumatori romani de carne de porc,

Pesta porcina Africana poate duce la distrugerea industriei de carne de porc in Romania.

ACEBOP isi doreste ca romanul sa manance carne romaneasca, proaspata, fara hormoni, din productia fermelor pe care nu le aceptam  distruse.

In situatia in care ne aflam astazi, de extindere a focarelor in mod periculos catre intreaga Europa, nu ne putem permite acceptarea unor structuri  necontrolate superior sanitar veterinar- respectiv exploatatiile de porcine inregistrate.

In acest sens, solicitam conducerii ANSVSA modificarea Ordinului presedintelui ANSVSA nr.16/2010 in sensul excluderii relaxarii de inregistrare pe proprie raspundere. A se exclude.

Toate unitatile de crestere porcine trebuie a fi autorizate pe baza unor conditii similare, de biosecuritate, indiferent de numarul de capete, si controlate adecvat.

La fel si pentru conditiile de mediu. Toti fermierii trebuie sa respecte conditiile de mediu,clima,…autorizare de mediu pentru toti fermierii, indifferent de numarul de capete al exploatatiei.

Numai asa putem asigura viitorul impreuna- al fermierului  si al consumatorului roman.

Ultimele articole adaugate

Cinci abordări cu impact asupra aprovizionării globale cu carne.

Digitalizarea poate maximiza impactul acestor inițiative pentru a reduce semnificativ efectele producției de carne și, în același timp, poate conduce […]

ACEBOP: Suntem în alertă de 2 zile, porci ajunși in Republica Moldova acum patru zile, nu mai sunt buni astăzi!

Asociația Crescărorilor și Expotatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOP) își exprimă îngrijorarea față de modul în care țara […]

Pesta porcina Africana poate duce la distrugerea industriei de carne de porc in Romania.

Stimati consumatori romani de carne de porc, Pesta porcina Africana poate duce la distrugerea industriei de carne de porc in […]