În data de 10 martie a fost lansată redactarea codului în cadrul a patru grupe de lucru:
- Pentru Grupul 1 – Modele de consum alimentar (pentru diete sănătoase și durabile) – prima ședință fiind pe 17 martie;
- Pentru grupul 2 – Îmbunătățirea impactului operațiunilor de prelucrare a alimentelor, a comerțului cu amănuntul și a serviciilor alimentare asupra durabilității – prima întâlnire va avea loc în data de 23 martie;
- Pentru grupul 3 – Îmbunătățirea durabilității lanțului valoric alimentar – în raport cu producătorii primari și alți actori din lanț – prima întâlnire va avea loc pe 25 martie;
- Pentru grupul 4 – Monitorizare și evaluare – a doua întâlnire va avea loc pe 31 martie.
Ce va conține Codul de conduită?
Codul va include acțiuni tangibile și măsurabile, care contribuie de fapt la crearea unui mediu alimentar care face alegerile alimentare sănătoase și durabile.
În fapt, declarații de angajament și acțiuni în domeniile majore, împreună cu un acord pentru a trece la niveluri mai ridicate de ambiție într-un interval de timp definit.
Pentru cei mai avansați care doresc să își asume angajamente mai mari, Codul va include, de asemenea, un set de acțiuni superioare, mai ambițioase și măsurabile.
Comisia va organiza periodic întâlniri cu părți interesate, cu scopul de a discuta Codul și conținutul acestuia.