China interzice comerțul cu carne de porc din Germania

China a publicat documentul oficial de interzicere a comerțului cu carne de porc, mistreț și produsele lor cu Germania, ca urmare a primului caz de pestă porcină africană din Brandenburg.

Ministerul chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale și  Administrația Generală a Vămilor din China, au interzis  importul  de carne  și produse din carne de porc cu origine în Germania.

Mai jos, traducerea neoficială a documentului, pe care îl puteți găsi în limba chineză – oficial –  accesând linkul:

http://www.customs.gov.cn/customs/302249/2480148/3280816/index.html

Anunțul Ministerului Agriculturii și Afacerilor Rurale din Republica Populară Chineză

Nr. 104 (2020)

“La 10 septembrie 2020, ora locală, Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a notificat apariția pestei porcine africane la un mistreț în Brandenburg, Germania, care a fost prima apariție în țară. Pentru a proteja siguranța creșterii animalelor din țara noastră și a preveni răspândirea epidemiei, în conformitate cu „Legea vamală a Republicii Populare Chineze”, „Legea privind intrarea și ieșirea din carantină a animalelor și plantelor din Republica Populară Chineză „și regulamentele sale de punere în aplicare și alte legi și reglementări relevante, anunțăm  următoarele:

1. Este interzis importul de porci, mistreți și produsele acestora direct sau indirect din Germania, se suspendă  eliberarea „Permiselor de intrare în carantină pentru animale și plante” pentru importul de porci, mistreți și produsele acestora din Germania și se revocă „Intrarea în carantină pentru animale și plante permise „care au fost eliberate în perioada de valabilitate a licenței”.

2. Toți porcii, mistreții și produsele lor din Germania expediați de la dată acestui anunț vor fi returnați Germaniei sau distruși.  Mistreții, porcii și produsele acestora care au plecat din Germania înainte de dată anunțării acestui anunț, vor fi supuși unei carantine intărite.

3. Este interzis să se trimită sau să se aducă în țară porci, mistreți și produsele acestora din Germania. Odată găsite, acestea vor fi returnate sau distruse.

4. Dacă carnea de porc, mistreț și produsele lor se află  în mijloace de transport la intrare (cum ar fi nave, avioane, trenuri internaționale etc.), vor fi plasațe  în depozite sigilate  și nu vor fi autorizate de vamă pentru desigilare și utilizare pe teritoriul Chinei. Deșeurile și marfă nu trebuie aruncate fără autorizație.

5. Toată carnea de porc, mistreț și produsele  lor importate ilegal din Germania și interceptate de departamentele de apărare a frontierei, vor fi distruse sub supravegherea vamală.

6. Oricine încalcă reglementările de mai sus va fi tratat de către vamă în conformitate cu „Legea vamală a Republicii Populare China”, „Legea privind intrarea și ieșirea din carantină a animalelor și plantelor din Republica Populară China” și a  regulamentelor  de aplicare.

7. Toate agențiile vamale, de prevenire și control al bolilor animale la toate nivelurile și agențiile de supraveghere a sănătății animalelor trebuie să respecte dispozițiile relevante ale Legii vamale a Republicii Populare China, Legii privind intrarea și ieșirea din carantină a animalelor și plantelor din Republica Chineză și Legea privind prevenirea epidemiei la animale.

Colaborați strâns pentru a face o treabă bună în carantină pentru  prevenirea și supravegherea epidemiei”. Administrația Generală a Vămilor și Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale.

Apel între comisarul UE pentru agricultură și ministrul chinez pentru comerț.

UECBV ne-a informat că comisarul AGRI va avea astăzi, 15 septembrie, o discuție telefonică cu ministrul chinez al comerțului cu scopul găsirii unei soluții.

Problema comercială a Germaniei, principalul exportator european de carne de porc către China, va fi negociată intens în perioada următoare.

Regionalizarea va permite în continuare comerțul Germaniei cu porci, carne și produse din carne de porc cu celelalte state membre precum și cu țările terțe care recunosc principiul de regionalizare european- cu excepția zonei infectate, care are interdicție impusă prin Decizie a CE până în data de 30 noiembrie 2020.

Ultimele articole adaugate

Ce înseamnă produsele alimentare rezultate în laborator și care ar trebui să fie orientarea în Uniunea Europeană

Figura 1. Procesul de producere în laborator a “cărnii de porc” (sursa OCDE nr. 182) cu următoarele comentarii: Celulele stem […]

Porcul la sfârșitul anului 2023 și începutul anului 2024

În anul 2023, România a înregistrat un efectiv total de 2,8 milioane capete porci, cu peste 10% mai mic decât […]

Consiliul UE pentru agricultură și pescuit (AgriFish) se va reuni la Bruxelles pe 23 ianuarie 2024

Președinția belgiană va prezenta o informare asupra programului său de lucru pentru semestrul în curs. În această perioadă, președinția belgiană […]

Impactul liberalizării comerțului cu Ucraina la carnea de pasăre și ouă

Importurile de carne de pasăre din Ucraina rămase în statele europene au atins, până la începutul lunii noiembrie 2023, 204.225 […]

În perioada 10-11 decembrie 2023 va avea loc la Bruxelles o reuniune a Consiliului pentru Agricultură și Pescuit (AgriFish)

România, sprijinită de Bulgaria, Ungaria, Italia, Letonia, Polonia și  Slovacia, solicită  Comisiei Europene adoptarea temeiul juridic pentru  scutirea de la […]

A.C.E.B.O.P. susține poziția UECBV, organizație europeană din care face parte, privind Decretul francez pentru utilizarea anumitor denumiri  dedicate alimentelor care conțin proteine vegetale

Decretul francez este o bază bună pentru viitoarele norme europene privind clarificarea denumirilor cărnii și evitarea confuziei consumatorilor, evitarea comparațiilor […]

Punct de vedere A.C.E.B.O.P. privind modificarea Ordinului 130/2023 aflat în transparență decizională.

Nr. 60/09.11.2023 Către, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Domnului Președinte Alexandru BOCIU În atenția, Domnului Ministru al […]

A intrat în vigoare legea germană de etichetare a bunăstării cărnii de porc

Legea solicită crescătorilor de porci să-și raporteze practicile de creștere, iar întreprinderile alimentare să eticheteze carnea în consecință. Eticheta face […]

Cercetătorii de la ETH Zurich și de la Universitatea din Basel au dezvoltat un vaccin care protejează animalele de Salmonella

Ca  toți agenții patogeni, bacteriile sunt capabile să evite eficacitatea unui vaccin, modificându-și genele. Pentru oamenii de știință care doresc […]

Campanie STOP PPA

VACDIVA: SPERANȚA LUPTEI ÎMPOTRIVA PESTEI PORCINE AFRICANE (PPA)

Seminarul va avea loc la Comitetul Economic Social European – CESE, Bruxelles, pe 10 iulie, la ora 9.00 și este […]

Diferite metode de castrare a purceilor la nivelul Uniunii Europene

În Uniunea Europeană, castrarea reprezintă aproximativ 31,5%, producția de masculi necastrați reprezentând 45 de milioane capete în anul 2020, dintr-un […]

Wageningen University & Research  din Olanda a realizat un studiu privind costurile păstrării cozii intacte la purcei.

Dintre purceii cu cozi intacte sub observație, 10-15% au ajuns la abator cu cozi mușcate în diferite stadii. Studiul a […]

Un nou model pentru importuri lansat de Marea Britanie

Abordarea este aplicabilă importurilor de animale vii, produselor germinale, produselor de origine animală, plante și produse vegetale, la frontieră. Aceasta […]