Problemele de repaus din Ungaria

ACEBOP a primit răspuns cu ajutorul Ambasadei Franței la București! “Culoarul verde” al comunicării funcționează excelent, purceii vor ajunge în România respectând condițiile de bunăstare.

Mulțumim colegilor din Franța care ne-au transmis procedura de repaus a purceilor în Ungaria.

„În Ungaria, animalele vii pot fi descărcate pentru repausul de 24 de ore la punctele de control desemnate, însă șoferii trebuie să informeze întotdeauna poliția la adresa de e-mail torzs@orfk.police.hu

În conformitate cu reglementările actuale, în cazul în care șoferul se oprește, el va trebui să nu părăsească cabina camionului – dar nu va fi emisă o decizie formală de carantină (în practică, control desemnat).

După perioada de repaus de 24 de ore, pentru a pleca, este necesară permisiunea scrisă a poliției, care trebuie solicitată de la torzs@orfk.police.hu

În toate cazurile, solicitarea trebuie să indice cu majuscule : „TRANSPORT DE ANIMALE ÎN TRANZIT”.

Până la o notificare suplimentară, elementele de mai sus ar trebui  implementate după cum urmează:

în caz de tranzit dintr-un stat membru al UE, transportatorul trebuie să trimită o notificare în limba engleză cel târziu în momentul plecării, indicând unde și când dorește să  facă repaus în Ungaria la adresa torzs@orfk.police.hu  și către Punctul de contact maghiar (pallosl@nebih.gov.hu  și aai@nebih.gov.hu ). Copia tipărită trebuie să însoțească șoferul la intrarea în frontiera cu Ungaria.

După repausul de 24 de ore, responsabilul punctului  de control ar trebui să trimită un e-mail la adresa  torzs@orfk.police.hu prin care să solicite permisiunea de a părăsi punctul de control.

Vom informa clienții furnizori de purcei din Germania asupra procedurii, pentru a nu mai avea riscuri la încărcare, cât și ANSVSA pentru confirmarea procedurii.

Ultimele articole adaugate

ANTIBIOTICE – consum mai mare la oameni sau la animale?

În studiile vechi în domeniu, apărea un procent șocant de 70% consum antibiotice la animale, față de 30% consum uman. […]

Frauda agroalimentară: Comisia Europeană  publică primul raport lunar 

Joi, 29 februarie 2024, Comisia Europeană a publicat primul său raport lunar privind suspiciunile de fraudă agroalimentară. Raportul reunește informații […]

Ce înseamnă produsele alimentare rezultate în laborator și care ar trebui să fie orientarea în Uniunea Europeană

Figura 1. Procesul de producere în laborator a “cărnii de porc” (sursa OCDE nr. 182) cu următoarele comentarii: Celulele stem […]

Porcul la sfârșitul anului 2023 și începutul anului 2024

În anul 2023, România a înregistrat un efectiv total de 2,8 milioane capete porci, cu peste 10% mai mic decât […]

Consiliul UE pentru agricultură și pescuit (AgriFish) se va reuni la Bruxelles pe 23 ianuarie 2024

Președinția belgiană va prezenta o informare asupra programului său de lucru pentru semestrul în curs. În această perioadă, președinția belgiană […]

Impactul liberalizării comerțului cu Ucraina la carnea de pasăre și ouă

Importurile de carne de pasăre din Ucraina rămase în statele europene au atins, până la începutul lunii noiembrie 2023, 204.225 […]

În perioada 10-11 decembrie 2023 va avea loc la Bruxelles o reuniune a Consiliului pentru Agricultură și Pescuit (AgriFish)

România, sprijinită de Bulgaria, Ungaria, Italia, Letonia, Polonia și  Slovacia, solicită  Comisiei Europene adoptarea temeiul juridic pentru  scutirea de la […]

A.C.E.B.O.P. susține poziția UECBV, organizație europeană din care face parte, privind Decretul francez pentru utilizarea anumitor denumiri  dedicate alimentelor care conțin proteine vegetale

Decretul francez este o bază bună pentru viitoarele norme europene privind clarificarea denumirilor cărnii și evitarea confuziei consumatorilor, evitarea comparațiilor […]

Punct de vedere A.C.E.B.O.P. privind modificarea Ordinului 130/2023 aflat în transparență decizională.

Nr. 60/09.11.2023 Către, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Domnului Președinte Alexandru BOCIU În atenția, Domnului Ministru al […]

A intrat în vigoare legea germană de etichetare a bunăstării cărnii de porc

Legea solicită crescătorilor de porci să-și raporteze practicile de creștere, iar întreprinderile alimentare să eticheteze carnea în consecință. Eticheta face […]

Cercetătorii de la ETH Zurich și de la Universitatea din Basel au dezvoltat un vaccin care protejează animalele de Salmonella

Ca  toți agenții patogeni, bacteriile sunt capabile să evite eficacitatea unui vaccin, modificându-și genele. Pentru oamenii de știință care doresc […]

Campanie STOP PPA

VACDIVA: SPERANȚA LUPTEI ÎMPOTRIVA PESTEI PORCINE AFRICANE (PPA)

Seminarul va avea loc la Comitetul Economic Social European – CESE, Bruxelles, pe 10 iulie, la ora 9.00 și este […]

Diferite metode de castrare a purceilor la nivelul Uniunii Europene

În Uniunea Europeană, castrarea reprezintă aproximativ 31,5%, producția de masculi necastrați reprezentând 45 de milioane capete în anul 2020, dintr-un […]

Wageningen University & Research  din Olanda a realizat un studiu privind costurile păstrării cozii intacte la purcei.

Dintre purceii cu cozi intacte sub observație, 10-15% au ajuns la abator cu cozi mușcate în diferite stadii. Studiul a […]

Un nou model pentru importuri lansat de Marea Britanie

Abordarea este aplicabilă importurilor de animale vii, produselor germinale, produselor de origine animală, plante și produse vegetale, la frontieră. Aceasta […]