European Green Deal

Până în 2050, Europa va deveni neutră din punct de vedere climatic.

Transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic este cea mai mare provocare a timpurilor noastre.

Comisia Europeană a prezentat Pactul ecologic european, cel mai ambițios pachet de măsuri care ar trebui să le permită cetățenilor și întreprinderilor din Europa să beneficieze de tranziția către o economie verde și durabilă.

Măsurile sunt însoțite de o foaie de parcurs inițială a principalelor politici și variază de la reducerea emisiilor și investiții  în cercetare și inovare  de vârf până la conservarea mediului natural al Europei.

Susținut de investiții în tehnologii ecologice, Pactul ecologic poate deveni o nouă strategie de creștere  economică a UE.

Succesul său depinde în mare măsură de implicarea și angajamentul publicului și al tuturor părților implicate, din toate statele membre.

Pactul ecologic european stabilește o cale de tranziție justă și echitabilă din punct de vedere social. El este conceput în așa fel încât marea transformare care ne așteaptă să nu lase în urmă pe nimeni – niciun om, nicio regiune.

Ultimele articole adaugate

Noua Politică Agricolă Comună, aprobată în Parlamentul European, criticată de Copa-Cogeca.

Politica Agricolă Comună aprobată de Parlamentul European în 23 octombrie 2020, a fost criticată de COPA – COGECA, vocea fermierilor […]

Evoluția Pestei Porcine Africane în Germania

În jur de 300.000 de tone de carne de porc care trebuiau să fie exportate pe piața chineză în acest […]

Actuala criză a sănătății umane se transformă de la o zi la alta într-o criză alimentară

Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și-au unit forțele pentru a preveni actuala […]

Păsările și suinele ar putea fi hrănite, din nou, cu proteine animale procesate (PAP)

În cadrul unei ședințe a grupului de lucru pentru sustenabilitate al AVEC (https://www.avec-poultry.eu), DG SANTE a informat că se va […]

Analiza A.C.E.B.O.P. asupra exploziei de carne infectată cu Salmonella

Salmoneloza este infecția produsă de bacterii din specia Salmonella. Salmonella Enteritidis este cea mai frecventă la noi în țară, trăiește […]

Situație critică a zootehniei românești. Interviu cu președintele A.C.E.B.O.P. la RFI România

Mai multe asupra zootehniei la zi, alături de ceilalți invitați puteți găsi accesând link-ul de mai jos. Știrea inițială Începând […]

Sectorul zootehnic devine epicentrul dezbaterilor publice din Europa

Odată cu aceste dezbateri, apar multe mituri și stereotipuri, care prezintă o imagine care este în contrast puternic cu realitatea […]

Mary Pană: „Efectivul de porci a scăzut cu aproximativ 50% în 2020”

Mary Pană, președintele A.C.E.B.O.P. a dezbătut joi, 8 octombrie, în cadrul unui interviu pentru revista Piața, subiectul privind necesarul de […]

Votează pentru campania: „Ceci n’est pas un steak”

Votează pe twitter pentru campania: „Ceci n’est pas un steak”! Carnea este carne și salata este salată. O coaliție formată […]

Noua strategie Green Deal pentru Europa. Ce presupune?

Președintele A.C.E.B.O.P a participat luni, 5 octombrie, la videoconferința dedicată strategiei Green Deal. Schimbările climatice și degradarea mediului sunt o […]

Germania anunță că sprijină direct fermierii afectați de închiderea pieței asiatice

De la apariția pestei porcine africane (PPA) la mistreți, Germania a suferit pierderi importante prin suspendarea comerțului cu țările terțe […]

Mary Pană, ACEBOP: Statul român a pierdut 90 de milioane euro!

Deplângem situația proastă în care se află astăzi fermierii români, din cauza unor greșeli făcute de autoritățile statului, greșeli care […]

China interzice comerțul cu carne de porc din Germania

China a publicat documentul oficial de interzicere a comerțului cu carne de porc, mistreț și produsele lor cu Germania, ca […]

Pesta porcină africană și-a făcut debutul oficial în Germania

Carcasa de mistreț a fost găsită în comunitatea Schenkendöbern din sud-estul Brandenburgului. Din aceasta au fost prelevate trei eșantioane, verificate […]

AGRIFISH – etichetarea bunăstării animalelor pe carne – 30 august – 01 septembrie

La invitația Julia Klöckner, ministrul federal al Alimentației și Agriculturii din Germania, miniștrii europeni ai agriculturii s-au adunat la Koblenz […]

Danemarca oferă expertiză pe eticheta de bunăstare a produselor

Danemarca oferă expertiza sa Germaniei care va propune o etichetă pentru bunăstarea animalelor la nivelul Uniunii Europene. Miniștrii agriculturii europeni […]

Etichetarea Bunăstării Animalelor – Webinar Organizat De Eurogroup For Animals

Președintele A.C.E.B.O.P., Dr. Mary Pană, va participa în data de 16 septembrie la webinarul „etichetarea produselor de origine animală:  actualizare […]

Producătorul și consumatorul de carne de pasăre și ouă – încotro?

Un focar “multinațional” de Salmonella Enteritidis, delimitat prin secvențiere  a genomului (WGS), legat de ouă, este în desfășurare în UE  […]

Importul de carne de pasăre din Chile

Importul de carne de pasăre din Chile și alertele privind confirmările de calitate inferioară a cărnii de pasăre intrată sau […]

PAC 2021-2027: Planurile naționale strategice

Un obiectiv principal al Comisiei Europene este de a delega mai multe responsabilități statelor membre în planificarea investițiilor și Politicilor […]

Cercetare mediu – schimbări climatice

Un nou raport USDA se concentrează asupra modului în care sistemele agricole sunt afectate de schimbările climatice și enumeră 20 de […]

Situația sectorului de porcine în 20 iulie 2020

Sectorul de creștere a porcinelor este afectat încă masiv de pesta porcină africană (PPA), fiind active 218 focare în 132 […]

Statistică bovine și ovine

Comerț bovine În primele cinci luni ale anului, au plecat spre creștere în țări terțe 18.359 capete (Israel) și spre […]