Dacă nu investim în reproducție, nu facem un program de creștere a efectivelor, cam asta ne așteaptă: friptura cultivată.

Cargill investește in fermele ALEPH, unde se produc celule de carne de vită – folosind o platformă 3D de inginerie tisulară.

Friptura cultivată în condiții controlate se îndreaptă spre integrarea in produsele de consum, în maxim cinci ani.

„Cargill se angajează să inoveze și suntem încântați să facem parte din creșterea accelerată a lui Aleph”, a declarat Sonya Roberts, directorul general al afacerilor de creștere și de stabilire a prețurilor strategice pentru Cargill Protein America de Nord.

„Acest parteneriat leagă frontierele noi din tehnologia celulară cu perspectivele din sistemul alimentar global și de lanțurile de aprovizionare, pentru a satisface nevoile viitoare ale clienților consumatori.

În 2017, Cargill a investit în compania de carne cultivată Memphis Meats. Cargill este, de asemenea, un investitor în proteine pe bază de plante, prin Puris, o firmă care a lansat o nouă proteină bazată pe mazăre nemodificată genetic.

Jon Nash, președintele Cargill Protein-America de Nord, a adaugat: „Cu totii trebuie sa lucram impreuna pentru a aborda cresterea nevoii globale de proteine in urmatorii ani, mai ales ca mai multi consumatori se muta in clasa de mijloc si cererea de proteine creste. Avem responsabilitatea de a examina toate inovațiile care ne pot ajuta să hrănim lumea”.

Ultimele articole adaugate

Semnal de alarmă pentru crescătorii de porci. Mary Pană la TVR 1

Președintele A.C.E.B.O.P a fost invitată în cadrul emisiunii Ca’n Viață (TVR 1), moderată de Laura Fronoiu, unde a dezbătut cele […]

UECBV informează despre noutățile privind Politica Agricola Comună – perioada de tranziție între actuală PAC și PAC 2021-2027 a fost stabilită la doi ani

In data de 30 iunie 2020, Consiliul a ajuns la o înțelegere comună cu Parlamentul European cu privire la continuarea […]

Reguli mai stricte privind protecţia animalelor destinate exportului în ţări terţe

Proiectul Legislativ pentru asigurarea condiţiilor superioare de bunăstare a animalelor vii în timpul transportului de lungă durată în afara spaţiului […]

A.C.E.B.O.P trage un semnal de alarmă cu privire la sectorul cărnii din România

De doi ani, situația a degenerat grav iar noi ne simțim neputincioși – strigăm și nu ne aude nimeni! Autoritățile […]

Interpretări care „miros” în propunerea de modificare a OUG 195/2005

Datorită presiunii fermierilor vizând modificările votate în Parlament prin așa zisă Lege a mirosurilor, apar în presă interpretări îngrijorătoare, pe care le datorăm inițiatorilor […]

Videoconferința miniștrilor agriculturii din statele membre

Astăzi 29 iunie, are loc videoconferința miniștrilor agriculturii și pescuitului, din statele membre. Puncte importante de pe ordinea de zi: Comunicarea […]

Comisie de anchetă europeană privind bunăstarea animalelor în timpul transportului

În ultimii trei ani, Comisia Europeană a efectuat mai multe audituri privind bunăstarea animalelor, fiind evidențiate probleme majore de bunăstare […]

Declarație Mary Pană, Agro TV, 22.06

Consiliul director al Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România a inițiat atât această petiție, cât […]