Dacă nu investim în reproducție, nu facem un program de creștere a efectivelor, cam asta ne așteaptă: friptura cultivată.

Cargill investește in fermele ALEPH, unde se produc celule de carne de vită – folosind o platformă 3D de inginerie tisulară.

Friptura cultivată în condiții controlate se îndreaptă spre integrarea in produsele de consum, în maxim cinci ani.

„Cargill se angajează să inoveze și suntem încântați să facem parte din creșterea accelerată a lui Aleph”, a declarat Sonya Roberts, directorul general al afacerilor de creștere și de stabilire a prețurilor strategice pentru Cargill Protein America de Nord.

„Acest parteneriat leagă frontierele noi din tehnologia celulară cu perspectivele din sistemul alimentar global și de lanțurile de aprovizionare, pentru a satisface nevoile viitoare ale clienților consumatori.

În 2017, Cargill a investit în compania de carne cultivată Memphis Meats. Cargill este, de asemenea, un investitor în proteine pe bază de plante, prin Puris, o firmă care a lansat o nouă proteină bazată pe mazăre nemodificată genetic.

Jon Nash, președintele Cargill Protein-America de Nord, a adaugat: „Cu totii trebuie sa lucram impreuna pentru a aborda cresterea nevoii globale de proteine in urmatorii ani, mai ales ca mai multi consumatori se muta in clasa de mijloc si cererea de proteine creste. Avem responsabilitatea de a examina toate inovațiile care ne pot ajuta să hrănim lumea”.

Ultimele articole adaugate

Producătorii europeni de carne de pasăre – protejați împotriva unor cantități excesive de piept de pui fără taxe vamale – importate din Ucraina!

Într-o rezoluție adoptată cu 444 voturi pentru, 128 contra și 74 de abțineri, europarlamentarii au cerut Ucrainei să respecte acordul […]

Numărul oilor salvate de pe nava eșuată a ajuns la 118

Robert Chioveanu, președintele ANSVSA, participă personal la acțiunea de salvare a oilor de pe nava eșuată, numărul oilor a ajuns […]

Creșterea porcului în România va rămâne o amintire

La invitația Ministerului Agriculturii, alături de colegii din ACSAMB și alte organizații, am participat astăzi, 20 noiembrie, la discuții legate […]

ANSVSA propune noi norme de bunăstare la exportul animalelor în țări terțe

Ca urmare a solicitărilor repetate făcute, în principal, de ACEBOP și de unii parlamentari, ANSVSA a dat publicitatii Proiectul de […]

Numărul focarelor de pestă porcină africană crește

În primele 9 luni ale anului 2019 au fost inregistrate  1.063 de focare  la porci domestici (comparativ cu 1.335 pe […]

RAPORTUL PE ANUL 2018 – PUNEREA ÎN APLICARE a Acordurilor de Liber Schimb (ALS)

Raportul anual privind punerea în aplicare a Acordurilor de Liber Schimb (ALS) pentru anul 2018 a fost publicat de Comisia […]

ACEBOP: ”Intrarea României „în roșu” reprezintă declararea oficială a pestei porcine”

COMUNICAT ACEBOP 15 OCT. 2019 După discuții cu reprezentanții de la Bruxelles, ACEBOP agrează propunerea de intrare totală a României […]

Pesta porcină africană: o epidemie globală

Pestea porcină africană (PPA) se extinde  în toată lumea și distruge industria cărnii de porc. China a fost una dintre […]

Mary Pană: „Viața animalelor s-a îmbunătățit, la fel și calitatea cărnii și satisfacția consumatorului.”

În cadrul evenimentului FERMIERII AU CUVÂNTUL! Cum vrem să fie Politica Agricolă Comună 2021-2027, eveniment organizat la Palatul Parlamentului, președintele […]