Carnea noastră este mult mai proaspătă și mai gustoasă decât cea din alte state membre.
Excedentul de miei din acest an, nu justifică achizițiile intracomunitare.
Există legislație europeană permisibilă, se achizitionează carne din exterior in ultimele zile de valabilitate, se tranșează aici si se adaugă un alt termen de valabilitate – 7-10 zile, dupa caz și formă de ambalare.
Astfel , carnea iși pierde savoarea și poate deveni, in unele cazuri, un risc pentru consumator.
Solicităm, asa cum o facem de ani de zile, să se pastreze termenul de valabilitate inițial, să nu mai fie păcălit consumatorul cu marfă externă.
In același timp și consumatorul să caute să se informeze mai bine asupra cărnii, sa nu vadă doar prețul.
CARNEA ROMÂNEASCĂ de oaie este in topul preferințelor statelor din ORIENTUL MIJLOCIU, state care au de mulți ani o cultură a cărnii de ovine de calitate – OVINELE DIN ROMANIA sunt crescute pe pășuni naturale, cu dragoste. Carnea noastră este mai scumpă pentru că este proaspătă, animalele sunt crescute in condiții deosebite și alocăm un timp mai mare.
ANIMALELE SUNT CRESCUTE LIBER, NESTRESATE, NU CUNOSC SPAȚIILE INCHISE.
Din ultimele discuții avute cu fermierii, prețul se va menține in jurul valorii de 14 RON/kg, in viu.
Carnea de miel, aflată la mare căutare cu ocazia sărbătorilor pascale, poate fi dăunătoare pentru sănătate dacă mielul nu are minimum 10-15 kilograme- ideal 20 kg in viu, cel puțin două- trei luni de la fătare.
Cumpărați carne de miel din spații controlate veterinar!
Dr. Mary Pană
Președinte ACEBOP
15.04.2019