Solicităm rețelelor de distribuție sa vândă miei românești!

Carnea noastră este mult mai proaspătă și mai gustoasă decât cea  din alte state membre.

Excedentul de miei din acest an, nu justifică achizițiile intracomunitare.

Există legislație europeană permisibilă, se achizitionează carne din exterior in ultimele zile de valabilitate, se tranșează  aici si se adaugă un alt termen de valabilitate – 7-10 zile, dupa caz și formă de ambalare.

Astfel , carnea iși pierde savoarea și poate deveni, in unele cazuri, un risc pentru consumator.

Solicităm, asa cum o facem de ani de zile, să se pastreze termenul de valabilitate inițial, să nu mai fie păcălit consumatorul cu marfă externă.

In același timp și consumatorul  să caute să se informeze mai bine  asupra cărnii, sa nu vadă doar prețul. 

CARNEA ROMÂNEASCĂ de oaie este in topul preferințelor statelor din ORIENTUL MIJLOCIU, state care au de mulți ani o cultură a cărnii de ovine de calitate – OVINELE DIN ROMANIA sunt crescute pe pășuni naturale, cu dragoste. Carnea noastră este mai scumpă pentru că este proaspătă, animalele sunt crescute in condiții deosebite și alocăm un timp mai mare.

ANIMALELE SUNT CRESCUTE LIBER, NESTRESATE, NU CUNOSC SPAȚIILE  INCHISE. 

Din ultimele discuții avute cu fermierii, prețul se va menține in jurul valorii de 14 RON/kg, in viu.

Carnea de miel, aflată la mare căutare cu ocazia  sărbătorilor pascale, poate fi dăunătoare pentru sănătate dacă  mielul nu are minimum 10-15 kilograme- ideal 20 kg in viu, cel puțin două- trei  luni de la fătare.

Cumpărați carne de miel din spații controlate veterinar!

Dr. Mary Pană

Președinte ACEBOP

15.04.2019

Ultimele articole adaugate

Producătorii europeni de carne de pasăre – protejați împotriva unor cantități excesive de piept de pui fără taxe vamale – importate din Ucraina!

Într-o rezoluție adoptată cu 444 voturi pentru, 128 contra și 74 de abțineri, europarlamentarii au cerut Ucrainei să respecte acordul […]

Numărul oilor salvate de pe nava eșuată a ajuns la 118

Robert Chioveanu, președintele ANSVSA, participă personal la acțiunea de salvare a oilor de pe nava eșuată, numărul oilor a ajuns […]

Creșterea porcului în România va rămâne o amintire

La invitația Ministerului Agriculturii, alături de colegii din ACSAMB și alte organizații, am participat astăzi, 20 noiembrie, la discuții legate […]

ANSVSA propune noi norme de bunăstare la exportul animalelor în țări terțe

Ca urmare a solicitărilor repetate făcute, în principal, de ACEBOP și de unii parlamentari, ANSVSA a dat publicitatii Proiectul de […]

Numărul focarelor de pestă porcină africană crește

În primele 9 luni ale anului 2019 au fost inregistrate  1.063 de focare  la porci domestici (comparativ cu 1.335 pe […]

RAPORTUL PE ANUL 2018 – PUNEREA ÎN APLICARE a Acordurilor de Liber Schimb (ALS)

Raportul anual privind punerea în aplicare a Acordurilor de Liber Schimb (ALS) pentru anul 2018 a fost publicat de Comisia […]

ACEBOP: ”Intrarea României „în roșu” reprezintă declararea oficială a pestei porcine”

COMUNICAT ACEBOP 15 OCT. 2019 După discuții cu reprezentanții de la Bruxelles, ACEBOP agrează propunerea de intrare totală a României […]

Pesta porcină africană: o epidemie globală

Pestea porcină africană (PPA) se extinde  în toată lumea și distruge industria cărnii de porc. China a fost una dintre […]

Mary Pană: „Viața animalelor s-a îmbunătățit, la fel și calitatea cărnii și satisfacția consumatorului.”

În cadrul evenimentului FERMIERII AU CUVÂNTUL! Cum vrem să fie Politica Agricolă Comună 2021-2027, eveniment organizat la Palatul Parlamentului, președintele […]