Ping-pong cu nervii fermierilor!

In acest moment, A.C.E.B.O.P. pune la indoială buna credință a Președintelui României care, impreună cu clasa politică, transformă o necesitate națională intr-un joc politic.

Dacă in presă a fost menționată doar sesizarea  Curții Constituționale pentru legea reproducției la porc, informăm că și legea reproducției la pasăre a luat același drum.

Atragem atenția, așa cum am făcut-o in ultima perioadă, asupra faptului că România a ajuns o piață de consum a produselor din Uniunea Europeană – produse care s-a demonstrat că au dublu standard – recunoscut și investigat de instituțiile europene responsabile.

Este inadmisibil să se joace ping-pong intre instituții cu o lege care ar trebui să sprijine fermierii români!

Constatăm cu surprindere faptul că instituția prezidențială ingreunează demararea unui proiect care face bine României.

In 30 de ani de la Revoluție, zootehnia românească aproape că nu există in Europa.

Suntem incapabili să ne producem mâncarea de care avem nevoie! Importăm aprox.70% din alimentele pe care le consumăm iar sectorul cărnii de porc este la pământ!

Astăzi, fermierul nostru cumpără purcelul la aprox. 70 de euro din alte state membre, in timp ce prețul de producție in România este de aprox. 40 de euro/cap. 

Diferența de cost este suportată de consumator!

Construirea fermelor de reproducție este aproape nefinanțabilă de către băncile comerciale din România din cauza istoricului zootehniei naționale, marcat de numeroase falimente in industria alimentară autohtonă – tocmai din lipsa celei mai importante verigi, reproducția. 

De menționat faptul că programe similare de dezvoltare a agriculturii au fost derulate in alte state membre in ultimii 20 de ani.

Majoritatea asociațiilor din zootehnia românească de profil au avut un punct de vedere vizavi de  legile de interes național pentru porc și pasăre și susțin.

In numele membrilor A.C.E.B.O.P.,

Dr. Mary Pană – președinte.

Ultimele articole adaugate

RAPORTUL PE ANUL 2018 – PUNEREA ÎN APLICARE a Acordurilor de Liber Schimb (ALS)

Raportul anual privind punerea în aplicare a Acordurilor de Liber Schimb (ALS) pentru anul 2018 a fost publicat de Comisia […]

ACEBOP: ”Intrarea României „în roșu” reprezintă declararea oficială a pestei porcine”

COMUNICAT ACEBOP 15 OCT. 2019 După discuții cu reprezentanții de la Bruxelles, ACEBOP agrează propunerea de intrare totală a României […]

Pesta porcină africană: o epidemie globală

Pestea porcină africană (PPA) se extinde  în toată lumea și distruge industria cărnii de porc. China a fost una dintre […]

Mary Pană: „Viața animalelor s-a îmbunătățit, la fel și calitatea cărnii și satisfacția consumatorului.”

În cadrul evenimentului FERMIERII AU CUVÂNTUL! Cum vrem să fie Politica Agricolă Comună 2021-2027, eveniment organizat la Palatul Parlamentului, președintele […]