SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT A PREȚURILOR DE LA RAFT!

In urma informațiilor apărute astăzi in presă, suntem indreptățiți să va comunicăm punctual situația reală din piață:

  • In ultimele 30 de zile prețul oferit de către marile lanțuri de magazine (care dețin monopolul  a 60% din segmentul de vânzare produse alimentare al României ) fermierilor, a devenit derizoriu.
  • Astazi producătorii au ajuns să vândă carnea de pasăre  la 4-5 lei/kg iar la raft cumpărătorul să scoată aproape dublu din buzunar!
  • Prețul cărnii de porc la poarta fermei a scăzut sub 5 lei/kg, iar presa ne informează astăzi de prețuri  in creștere . Este inadmisibil ca in luna ianuarie prețul să fie mai mare față de luna decembrie- lună in care cererea se dublează!

Solicităm marilor lanțuri de magazine să revizuiască prețurile de la raft pentru a crește consumul cât și prețul oferit producătorilor.

Acest lucru ne ingrijorează ca asociație și solicităm sprijinul autorităților competente pentru a verifica aceste informații apărute in presă, legate de explozia prețurilor de la raft. 

Creșterea de preț nu se datorează unei creșteri din partea fermierilor ci este o creștere speculativă pe care noi ca asociație nu o ințelegem deoarece consumul este scăzut.

Ultimele articole adaugate

RAPORTUL PE ANUL 2018 – PUNEREA ÎN APLICARE a Acordurilor de Liber Schimb (ALS)

Raportul anual privind punerea în aplicare a Acordurilor de Liber Schimb (ALS) pentru anul 2018 a fost publicat de Comisia […]

ACEBOP: ”Intrarea României „în roșu” reprezintă declararea oficială a pestei porcine”

COMUNICAT ACEBOP 15 OCT. 2019 După discuții cu reprezentanții de la Bruxelles, ACEBOP agrează propunerea de intrare totală a României […]

Pesta porcină africană: o epidemie globală

Pestea porcină africană (PPA) se extinde  în toată lumea și distruge industria cărnii de porc. China a fost una dintre […]

Mary Pană: „Viața animalelor s-a îmbunătățit, la fel și calitatea cărnii și satisfacția consumatorului.”

În cadrul evenimentului FERMIERII AU CUVÂNTUL! Cum vrem să fie Politica Agricolă Comună 2021-2027, eveniment organizat la Palatul Parlamentului, președintele […]