In sfârșit avem programe sustenabile pe porc și pasăre – reproducție și creștere pentru fermierii României!!!

In data de 4 ianuarie actualul Guvern iși incepea mandatul. In 5 ianuarie, ACEBOP trăgea semnalul de alarmă – nu avem programe guvernamentale de sprijin pe reproducție, intrăm in faliment.

De la achiziția de purcei la prețuri nete de peste 75 de euro, am ajuns, datorită expansiunii europene către țările terțe, la imposibilitatea achiziționării de purcei! Politica celor puternici s-a schimbat, a noastră a rămas pe loc. Până astăzi, când am simțit că alarma noastră a fost ințeleasă. Unde pozitive au apărut și am inceput să ne simțim și noi europeni, cu experți acolo sus la minister care să ne susțină la Bruxelles.

Un program ambițios, de 360 milioane de euro, care se va derula in perioada 2017-2020.

Sigur vom pune porcul in spațiul euro! Doamne ajută!

La păsări, un proiect similar, multianual, in valoare de 300 milioane euro, foarte bine construit, profesional. Mulțumim celor care au făcut posibil acest lucru: Guvernului și experților MADR.

Susținere de la 40 la 90% din valoare pentru fermieri, proiect deosebit de clar și ușor de aplicat.

Ambele proiecte, susținute de Guvernul României.

Invităm  toate asociațiile, federațiile să susțină aceste proiecte românești sustenabile, concepute in respectul pentru consumatorul European.

Sunt proiecte initiate pentru siguranța consumatorului și reducerea riscului zilei de mâine pentru fermieri. In sfârșit, avem  o politică agricolă constructivă, pe mai mulți ani. O politică pe care nu am simțit-o niciodată, de la Revoluție incoace.

Solicităm trecerea celor două proiecte in regim de urgență prin procedurile legale, pentru că nevoile fermierilor noștri sunt mai mult decât urgente. 

Membrii ACEBOP susțin cele două proiecte 100% la nivel national și comunitar.

Fiți alături de noi! Veți câștiga o carne sănătoasă pentru familiile voastre.

26 09 2017

Dr. Mary Pană, președinte ACEBOP.

Ultimele articole adaugate

ANTIBIOTICE – consum mai mare la oameni sau la animale?

În studiile vechi în domeniu, apărea un procent șocant de 70% consum antibiotice la animale, față de 30% consum uman. […]

Frauda agroalimentară: Comisia Europeană  publică primul raport lunar 

Joi, 29 februarie 2024, Comisia Europeană a publicat primul său raport lunar privind suspiciunile de fraudă agroalimentară. Raportul reunește informații […]

Ce înseamnă produsele alimentare rezultate în laborator și care ar trebui să fie orientarea în Uniunea Europeană

Figura 1. Procesul de producere în laborator a “cărnii de porc” (sursa OCDE nr. 182) cu următoarele comentarii: Celulele stem […]

Porcul la sfârșitul anului 2023 și începutul anului 2024

În anul 2023, România a înregistrat un efectiv total de 2,8 milioane capete porci, cu peste 10% mai mic decât […]

Consiliul UE pentru agricultură și pescuit (AgriFish) se va reuni la Bruxelles pe 23 ianuarie 2024

Președinția belgiană va prezenta o informare asupra programului său de lucru pentru semestrul în curs. În această perioadă, președinția belgiană […]

Impactul liberalizării comerțului cu Ucraina la carnea de pasăre și ouă

Importurile de carne de pasăre din Ucraina rămase în statele europene au atins, până la începutul lunii noiembrie 2023, 204.225 […]

În perioada 10-11 decembrie 2023 va avea loc la Bruxelles o reuniune a Consiliului pentru Agricultură și Pescuit (AgriFish)

România, sprijinită de Bulgaria, Ungaria, Italia, Letonia, Polonia și  Slovacia, solicită  Comisiei Europene adoptarea temeiul juridic pentru  scutirea de la […]

A.C.E.B.O.P. susține poziția UECBV, organizație europeană din care face parte, privind Decretul francez pentru utilizarea anumitor denumiri  dedicate alimentelor care conțin proteine vegetale

Decretul francez este o bază bună pentru viitoarele norme europene privind clarificarea denumirilor cărnii și evitarea confuziei consumatorilor, evitarea comparațiilor […]

Punct de vedere A.C.E.B.O.P. privind modificarea Ordinului 130/2023 aflat în transparență decizională.

Nr. 60/09.11.2023 Către, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Domnului Președinte Alexandru BOCIU În atenția, Domnului Ministru al […]

A intrat în vigoare legea germană de etichetare a bunăstării cărnii de porc

Legea solicită crescătorilor de porci să-și raporteze practicile de creștere, iar întreprinderile alimentare să eticheteze carnea în consecință. Eticheta face […]

Cercetătorii de la ETH Zurich și de la Universitatea din Basel au dezvoltat un vaccin care protejează animalele de Salmonella

Ca  toți agenții patogeni, bacteriile sunt capabile să evite eficacitatea unui vaccin, modificându-și genele. Pentru oamenii de știință care doresc […]

Campanie STOP PPA

VACDIVA: SPERANȚA LUPTEI ÎMPOTRIVA PESTEI PORCINE AFRICANE (PPA)

Seminarul va avea loc la Comitetul Economic Social European – CESE, Bruxelles, pe 10 iulie, la ora 9.00 și este […]

Diferite metode de castrare a purceilor la nivelul Uniunii Europene

În Uniunea Europeană, castrarea reprezintă aproximativ 31,5%, producția de masculi necastrați reprezentând 45 de milioane capete în anul 2020, dintr-un […]

Wageningen University & Research  din Olanda a realizat un studiu privind costurile păstrării cozii intacte la purcei.

Dintre purceii cu cozi intacte sub observație, 10-15% au ajuns la abator cu cozi mușcate în diferite stadii. Studiul a […]

Un nou model pentru importuri lansat de Marea Britanie

Abordarea este aplicabilă importurilor de animale vii, produselor germinale, produselor de origine animală, plante și produse vegetale, la frontieră. Aceasta […]