In sfârșit avem programe sustenabile pe porc și pasăre – reproducție și creștere pentru fermierii României!!!

In data de 4 ianuarie actualul Guvern iși incepea mandatul. In 5 ianuarie, ACEBOP trăgea semnalul de alarmă – nu avem programe guvernamentale de sprijin pe reproducție, intrăm in faliment.

De la achiziția de purcei la prețuri nete de peste 75 de euro, am ajuns, datorită expansiunii europene către țările terțe, la imposibilitatea achiziționării de purcei! Politica celor puternici s-a schimbat, a noastră a rămas pe loc. Până astăzi, când am simțit că alarma noastră a fost ințeleasă. Unde pozitive au apărut și am inceput să ne simțim și noi europeni, cu experți acolo sus la minister care să ne susțină la Bruxelles.

Un program ambițios, de 360 milioane de euro, care se va derula in perioada 2017-2020.

Sigur vom pune porcul in spațiul euro! Doamne ajută!

La păsări, un proiect similar, multianual, in valoare de 300 milioane euro, foarte bine construit, profesional. Mulțumim celor care au făcut posibil acest lucru: Guvernului și experților MADR.

Susținere de la 40 la 90% din valoare pentru fermieri, proiect deosebit de clar și ușor de aplicat.

Ambele proiecte, susținute de Guvernul României.

Invităm  toate asociațiile, federațiile să susțină aceste proiecte românești sustenabile, concepute in respectul pentru consumatorul European.

Sunt proiecte initiate pentru siguranța consumatorului și reducerea riscului zilei de mâine pentru fermieri. In sfârșit, avem  o politică agricolă constructivă, pe mai mulți ani. O politică pe care nu am simțit-o niciodată, de la Revoluție incoace.

Solicităm trecerea celor două proiecte in regim de urgență prin procedurile legale, pentru că nevoile fermierilor noștri sunt mai mult decât urgente. 

Membrii ACEBOP susțin cele două proiecte 100% la nivel national și comunitar.

Fiți alături de noi! Veți câștiga o carne sănătoasă pentru familiile voastre.

26 09 2017

Dr. Mary Pană, președinte ACEBOP.

Ultimele articole adaugate

Cinci abordări cu impact asupra aprovizionării globale cu carne.

Digitalizarea poate maximiza impactul acestor inițiative pentru a reduce semnificativ efectele producției de carne și, în același timp, poate conduce […]

ACEBOP: Suntem în alertă de 2 zile, porci ajunși in Republica Moldova acum patru zile, nu mai sunt buni astăzi!

Asociația Crescărorilor și Expotatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOP) își exprimă îngrijorarea față de modul în care țara […]

Pesta porcina Africana poate duce la distrugerea industriei de carne de porc in Romania.

Stimati consumatori romani de carne de porc, Pesta porcina Africana poate duce la distrugerea industriei de carne de porc in […]