Schimbările climatice, din ce în ce mai resimțite. Noile generații vor trăi de 3 ori mai multe dezastre climatice față de acum 60 ani

Faptul că efectele schimbărilor climatice vor fi în mare parte resimțite de tânăra generație este deja cunoscut.

Un studiu publicat săptămâna aceasta în jurnalul academic Science așază câteva cifre la adevărul trist care a provocat deziluzie și furie milioanelor de tineri din întreaga lume.

Potrivit lucrării de Wim Thiery de la Vrije Universiteit Brussels et al., oamenii născuți în 1960 vor experimenta în medie patru valuri de căldură în timpul vieții.

Pentru cei născuți în 2020 și în cazul în care națiunile efectuează decarbonizarea conform prevederilor Acordului climatic de la Paris, se așteaptă ca acest număr să ajungă în medie la 30 – sau de 7,5 ori mai mult decât pentru generația bunicilor lor.

Limitând încălzirea globală la 1,5 °C, în loc de 2,7 °C prevăzută de Acordul de la Paris, numărul de valuri de căldură experimentate în medie de noua generație ar ajunge la 18, se arată în raport.

Efectele schimbărilor climatice nu sunt răspândite în mod egal pe glob.

Cercetătorul estimează că este disproporționat de mare creșterea dezastrelor climatice cu care se confruntă tânăra generație din sudul global, precum Africa subsahariană.

În ceea ce privește alte tipuri de dezastre, lucrarea concluzionează că cei născuți anul trecut vor vedea de 3,6 ori mai multe secete, de 3 ori mai multe distrugeri ale culturilor, de 2,8 ori mai multe inundații fluviale și de două ori mai multe incendii. Conform unei estimări conservatoare, cantitatea medie de dezastre legate de climă experimentate într-o viață se va tripla în medie pentru cei născuți în 2020 comparativ cu cei născuți în 1960.

(“STATISTA”- 29 sept.2021)

Ultimele articole adaugate

ANTIBIOTICE – consum mai mare la oameni sau la animale?

În studiile vechi în domeniu, apărea un procent șocant de 70% consum antibiotice la animale, față de 30% consum uman. […]

Frauda agroalimentară: Comisia Europeană  publică primul raport lunar 

Joi, 29 februarie 2024, Comisia Europeană a publicat primul său raport lunar privind suspiciunile de fraudă agroalimentară. Raportul reunește informații […]

Ce înseamnă produsele alimentare rezultate în laborator și care ar trebui să fie orientarea în Uniunea Europeană

Figura 1. Procesul de producere în laborator a “cărnii de porc” (sursa OCDE nr. 182) cu următoarele comentarii: Celulele stem […]

Porcul la sfârșitul anului 2023 și începutul anului 2024

În anul 2023, România a înregistrat un efectiv total de 2,8 milioane capete porci, cu peste 10% mai mic decât […]

Consiliul UE pentru agricultură și pescuit (AgriFish) se va reuni la Bruxelles pe 23 ianuarie 2024

Președinția belgiană va prezenta o informare asupra programului său de lucru pentru semestrul în curs. În această perioadă, președinția belgiană […]

Impactul liberalizării comerțului cu Ucraina la carnea de pasăre și ouă

Importurile de carne de pasăre din Ucraina rămase în statele europene au atins, până la începutul lunii noiembrie 2023, 204.225 […]

În perioada 10-11 decembrie 2023 va avea loc la Bruxelles o reuniune a Consiliului pentru Agricultură și Pescuit (AgriFish)

România, sprijinită de Bulgaria, Ungaria, Italia, Letonia, Polonia și  Slovacia, solicită  Comisiei Europene adoptarea temeiul juridic pentru  scutirea de la […]

A.C.E.B.O.P. susține poziția UECBV, organizație europeană din care face parte, privind Decretul francez pentru utilizarea anumitor denumiri  dedicate alimentelor care conțin proteine vegetale

Decretul francez este o bază bună pentru viitoarele norme europene privind clarificarea denumirilor cărnii și evitarea confuziei consumatorilor, evitarea comparațiilor […]

Punct de vedere A.C.E.B.O.P. privind modificarea Ordinului 130/2023 aflat în transparență decizională.

Nr. 60/09.11.2023 Către, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Domnului Președinte Alexandru BOCIU În atenția, Domnului Ministru al […]

A intrat în vigoare legea germană de etichetare a bunăstării cărnii de porc

Legea solicită crescătorilor de porci să-și raporteze practicile de creștere, iar întreprinderile alimentare să eticheteze carnea în consecință. Eticheta face […]

Cercetătorii de la ETH Zurich și de la Universitatea din Basel au dezvoltat un vaccin care protejează animalele de Salmonella

Ca  toți agenții patogeni, bacteriile sunt capabile să evite eficacitatea unui vaccin, modificându-și genele. Pentru oamenii de știință care doresc […]

Campanie STOP PPA

VACDIVA: SPERANȚA LUPTEI ÎMPOTRIVA PESTEI PORCINE AFRICANE (PPA)

Seminarul va avea loc la Comitetul Economic Social European – CESE, Bruxelles, pe 10 iulie, la ora 9.00 și este […]

Diferite metode de castrare a purceilor la nivelul Uniunii Europene

În Uniunea Europeană, castrarea reprezintă aproximativ 31,5%, producția de masculi necastrați reprezentând 45 de milioane capete în anul 2020, dintr-un […]

Wageningen University & Research  din Olanda a realizat un studiu privind costurile păstrării cozii intacte la purcei.

Dintre purceii cu cozi intacte sub observație, 10-15% au ajuns la abator cu cozi mușcate în diferite stadii. Studiul a […]

Un nou model pentru importuri lansat de Marea Britanie

Abordarea este aplicabilă importurilor de animale vii, produselor germinale, produselor de origine animală, plante și produse vegetale, la frontieră. Aceasta […]