Un nou raport USDA se concentrează asupra modului în care sistemele agricole sunt afectate de schimbările climatice și enumeră 20 de indicatori în acest sens.
Raportul „Indicatori climatici pentru agricultură”, la care co-autor este Peter Backlund, directorul asociat al Școlii de sustenabilitate globală a mediului, de la Universitatea de Stat din Colorado, începe cu faptul că schimbările climatice sunt în curs.
Raportul prezintă datele pe care fermierii și administratorii de terenuri le pot folosi pentru a înțelege modul în care schimbările climatice afectează activitățile lor și ghidează către o dezvoltare eficientă și oferă modalități de monitorizare a impactului.
Cei 20 de indicatori climatici din raport sunt organizați în cinci categorii:
1. Fizic: precipitații extreme, umiditatea solului, temperatura aerului pe timp de noapte, valurile de căldură și umiditatea.
2. Culturi vegetale și animale: stresul de căldură al animalelor, migrația regională a culturilor și durata umezelii frunzelor.
3. Biologic: raza de buruieni și intensitatea infestării, infestarea cu insecte a culturilor, agenți patogeni pentru culturi și utilizarea pesticidelor.
4. Fenologic: sincronizarea la pomii fructiferi, gestionarea polenizatorilor, generații de insecte pe sezon și vectori ai bolilor la animale.
5. Socioeconomic: plăți de asigurare pentru culturi, productivitate totală a factorilor și mortalitate legată de căldură a lucrătorilor agricoli.
Indicatorii au fost selectați pe baza gradului de conexiune la schimbările climatice și la disponibilitatea datelor pe termen lung.
Stresul de căldură la animale este deosebit de important.
Producția de animale depinde de condițiile de mediu care permit accesul la furaje, apă și nutrienți esențiali, la costuri reduse.
Unele tipuri de agricultură animală sunt practicate în regiuni în care condițiile climatice naturale de creștere (în aer liber) sunt favorabile pentru ca animalele să crească sănătos.
Majoritatea porcilor și păsărilor sunt crescuți la interior, în unități unde aerul poate fi răcit prin utilizarea sistemelor de manipulare a aerului, dar totuși creșterea ratelor de ventilație pentru a menține instalațiile interioare la rece va fi insuficientă pentru a gestiona stresul termic.
Căldura excesivă interferează cu rata de reproducție și rata creșterii în greutate, ducând la moartea multor animale din cauză de stres termic.
Raportul a fost elaborat ca un punct de lansare din care factorii de decizie pot construi un set de indicatori specifici, în timp real și pe termen lung, pentru îndeplinirea obiectivelor specifice.
Link raport: https://www.usda.gov/sites/default/files/documents/climate_indicators_for_agriculture.pdf