Cercetare mediu – schimbări climatice

Un nou raport USDA se concentrează asupra modului în care sistemele agricole sunt afectate de schimbările climatice și enumeră 20 de indicatori în acest sens.

Raportul „Indicatori climatici pentru agricultură”, la care co-autor este Peter Backlund, directorul asociat al Școlii de sustenabilitate globală a mediului, de la Universitatea de Stat din Colorado,  începe cu faptul că schimbările climatice sunt în curs.

Raportul prezintă datele pe care fermierii și administratorii de terenuri le pot folosi pentru a înțelege modul în care schimbările climatice afectează activitățile lor și ghidează către o dezvoltare eficientă și oferă modalități de monitorizare a impactului.

Cei 20 de indicatori climatici din raport sunt organizați în cinci categorii:

1. Fizic: precipitații extreme, umiditatea solului, temperatura aerului pe timp de noapte, valurile de căldură și umiditatea.

2. Culturi vegetale și animale: stresul de căldură al animalelor, migrația regională a culturilor și durata umezelii frunzelor.

3. Biologic: raza de buruieni și intensitatea infestării, infestarea cu insecte a culturilor, agenți patogeni pentru culturi și utilizarea pesticidelor.

4. Fenologic: sincronizarea la pomii fructiferi, gestionarea polenizatorilor, generații de insecte pe sezon și vectori ai bolilor la animale.

5. Socioeconomic: plăți de asigurare pentru culturi, productivitate totală a factorilor și mortalitate legată de căldură a lucrătorilor agricoli.

Indicatorii au fost selectați pe baza gradului de conexiune la schimbările climatice și la disponibilitatea datelor pe termen lung.

Stresul de căldură la animale este deosebit de important.

Producția de animale depinde de condițiile de mediu care permit accesul la furaje, apă și nutrienți esențiali, la costuri reduse.

Unele tipuri de agricultură animală sunt practicate în regiuni în care condițiile climatice naturale de creștere  (în aer liber) sunt favorabile pentru ca animalele să crească sănătos.

Majoritatea porcilor și păsărilor sunt crescuți  la interior, în unități unde aerul poate fi răcit prin utilizarea sistemelor de manipulare a aerului, dar totuși creșterea ratelor de ventilație pentru a menține instalațiile interioare la rece va fi insuficientă pentru a gestiona stresul termic.

Căldura excesivă interferează cu rata de reproducție și rata creșterii în greutate, ducând la moartea multor animale din cauză de stres termic.

Raportul a fost elaborat ca un punct de lansare din care factorii de decizie pot construi un set de indicatori specifici, în timp real și pe termen lung, pentru  îndeplinirea obiectivelor specifice.

Link raport:  https://www.usda.gov/sites/default/files/documents/climate_indicators_for_agriculture.pdf

Ultimele articole adaugate

Nerespectarea bunăstării animalelor în fermele spaniole

Suntem cutremurați de chinurile prin care trec porcii în fermele spaniole! Comisia Europeană trebuie să intervină! Așa cum am spus-o […]

Cerințele autorităților române privind transportul animalelor – un exemplu pentru deputații europeni

La 19 iunie, deputații europeni au decis să înființeze un comitet de anchetă pentru a analiza presupusele încălcări ale aplicării […]

Influența aviară face ravagii în Europa

Pe lângă pesta porcină africană care a închis granițele multor state, Europa se confruntă cu probleme grave comerciale în filiera […]

Strategia Farm to Fork (F2F): Avem nevoie de acțiune!

ACEBOP, membră a  Uniunii Europene a comerțului cu animale și a meseriilor din filiera cărnii (UECBV) din anul 2015, susține și […]

Dificultățile cu care se confruntă fermierii din cauza epidemiei COVID-19

Cu ocazia reuniunii miniștrilor agriculturii din UE, care a avut loc în data de 16 noiembrie 2020, președinții Copa și […]

Bunăstarea animalelor, etichetarea ei – priorități pentru Comisia Europeană

La 21 iulie 2020, președinția germană a transmis  statelor membre un chestionar privind posibila introducere a unei etichete de bunăstare […]

Participarea Președintelui A.C.E.B.O.P., dr. Mary Pană la grupul de lucru COPA-COGECA „Ouă și carne de pasăre”

Desfășurată pe platforma ZOOM cu membrii din aproape toate statele europene, a reprezentat prima participare a producătorilor de ouă și carne […]

Interviu cu Președintele A.C.E.B.O.P. la BZI LIVE

Puteți viziona emisiunea integrală aici. Știrea înițială Marţi, 2 noiembrie 2020, începând cu ora 11:00, Președintele A.C.E.B.O.P., dna Mary Pană, […]

Prima discuție referitoare la opțiunile pentru etichetarea bunăstării animalelor

Opțiunile pentru etichetarea bunăstării animalelor pentru a transmite  valoarea adăugată prin lanțul alimentar – discutate prima dată în reuniunea din […]

Viitorul unei etichetări europene armonizate pentru produsele de origine animală

În data de 16 septembrie 2020, Eurogroup for Animals a găzduit un eveniment online privind etichetarea produselor de origine animală, […]

Comisia UE lansează o campanie de sensibilizare cu scopul pregătirii pentru Brexit

Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020. În conformitate cu acordul de retragere, Regatul Unit are acum […]

Producătorul și consumatorul de carne de pasăre și ouă – încotro?

Un focar “multinațional” de Salmonella Enteritidis, delimitat prin secvențiere  a genomului (WGS), legat de ouă, este în desfășurare în UE  […]