Cercetare mediu – schimbări climatice

Un nou raport USDA se concentrează asupra modului în care sistemele agricole sunt afectate de schimbările climatice și enumeră 20 de indicatori în acest sens.

Raportul „Indicatori climatici pentru agricultură”, la care co-autor este Peter Backlund, directorul asociat al Școlii de sustenabilitate globală a mediului, de la Universitatea de Stat din Colorado,  începe cu faptul că schimbările climatice sunt în curs.

Raportul prezintă datele pe care fermierii și administratorii de terenuri le pot folosi pentru a înțelege modul în care schimbările climatice afectează activitățile lor și ghidează către o dezvoltare eficientă și oferă modalități de monitorizare a impactului.

Cei 20 de indicatori climatici din raport sunt organizați în cinci categorii:

1. Fizic: precipitații extreme, umiditatea solului, temperatura aerului pe timp de noapte, valurile de căldură și umiditatea.

2. Culturi vegetale și animale: stresul de căldură al animalelor, migrația regională a culturilor și durata umezelii frunzelor.

3. Biologic: raza de buruieni și intensitatea infestării, infestarea cu insecte a culturilor, agenți patogeni pentru culturi și utilizarea pesticidelor.

4. Fenologic: sincronizarea la pomii fructiferi, gestionarea polenizatorilor, generații de insecte pe sezon și vectori ai bolilor la animale.

5. Socioeconomic: plăți de asigurare pentru culturi, productivitate totală a factorilor și mortalitate legată de căldură a lucrătorilor agricoli.

Indicatorii au fost selectați pe baza gradului de conexiune la schimbările climatice și la disponibilitatea datelor pe termen lung.

Stresul de căldură la animale este deosebit de important.

Producția de animale depinde de condițiile de mediu care permit accesul la furaje, apă și nutrienți esențiali, la costuri reduse.

Unele tipuri de agricultură animală sunt practicate în regiuni în care condițiile climatice naturale de creștere  (în aer liber) sunt favorabile pentru ca animalele să crească sănătos.

Majoritatea porcilor și păsărilor sunt crescuți  la interior, în unități unde aerul poate fi răcit prin utilizarea sistemelor de manipulare a aerului, dar totuși creșterea ratelor de ventilație pentru a menține instalațiile interioare la rece va fi insuficientă pentru a gestiona stresul termic.

Căldura excesivă interferează cu rata de reproducție și rata creșterii în greutate, ducând la moartea multor animale din cauză de stres termic.

Raportul a fost elaborat ca un punct de lansare din care factorii de decizie pot construi un set de indicatori specifici, în timp real și pe termen lung, pentru  îndeplinirea obiectivelor specifice.

Link raport:  https://www.usda.gov/sites/default/files/documents/climate_indicators_for_agriculture.pdf

Ultimele articole adaugate

Mary Pană, ACEBOP: Statul român a pierdut 90 de milioane euro!

Deplângem situația proastă în care se află astăzi fermierii români, din cauza unor greșeli făcute de autoritățile statului, greșeli care […]

China interzice comerțul cu carne de porc din Germania

China a publicat documentul oficial de interzicere a comerțului cu carne de porc, mistreț și produsele lor cu Germania, ca […]

Pesta porcină africană și-a făcut debutul oficial în Germania

Carcasa de mistreț a fost găsită în comunitatea Schenkendöbern din sud-estul Brandenburgului. Din aceasta au fost prelevate trei eșantioane, verificate […]

AGRIFISH – etichetarea bunăstării animalelor pe carne – 30 august – 01 septembrie

La invitația Julia Klöckner, ministrul federal al Alimentației și Agriculturii din Germania, miniștrii europeni ai agriculturii s-au adunat la Koblenz […]

Danemarca oferă expertiză pe eticheta de bunăstare a produselor

Danemarca oferă expertiza sa Germaniei care va propune o etichetă pentru bunăstarea animalelor la nivelul Uniunii Europene. Miniștrii agriculturii europeni […]

Etichetarea Bunăstării Animalelor – Webinar Organizat De Eurogroup For Animals

Președintele A.C.E.B.O.P., Dr. Mary Pană, va participa în data de 16 septembrie la webinarul „etichetarea produselor de origine animală:  actualizare […]

Producătorul și consumatorul de carne de pasăre și ouă – încotro?

Un focar “multinațional” de Salmonella Enteritidis, delimitat prin secvențiere  a genomului (WGS), legat de ouă, este în desfășurare în UE  […]

Importul de carne de pasăre din Chile

Importul de carne de pasăre din Chile și alertele privind confirmările de calitate inferioară a cărnii de pasăre intrată sau […]

PAC 2021-2027: Planurile naționale strategice

Un obiectiv principal al Comisiei Europene este de a delega mai multe responsabilități statelor membre în planificarea investițiilor și Politicilor […]

Cercetare mediu – schimbări climatice

Un nou raport USDA se concentrează asupra modului în care sistemele agricole sunt afectate de schimbările climatice și enumeră 20 de […]

Situația sectorului de porcine în 20 iulie 2020

Sectorul de creștere a porcinelor este afectat încă masiv de pesta porcină africană (PPA), fiind active 218 focare în 132 […]

Statistică bovine și ovine

Comerț bovine În primele cinci luni ale anului, au plecat spre creștere în țări terțe 18.359 capete (Israel) și spre […]