Cercetare mediu – schimbări climatice

Un nou raport USDA se concentrează asupra modului în care sistemele agricole sunt afectate de schimbările climatice și enumeră 20 de indicatori în acest sens.

Raportul „Indicatori climatici pentru agricultură”, la care co-autor este Peter Backlund, directorul asociat al Școlii de sustenabilitate globală a mediului, de la Universitatea de Stat din Colorado,  începe cu faptul că schimbările climatice sunt în curs.

Raportul prezintă datele pe care fermierii și administratorii de terenuri le pot folosi pentru a înțelege modul în care schimbările climatice afectează activitățile lor și ghidează către o dezvoltare eficientă și oferă modalități de monitorizare a impactului.

Cei 20 de indicatori climatici din raport sunt organizați în cinci categorii:

1. Fizic: precipitații extreme, umiditatea solului, temperatura aerului pe timp de noapte, valurile de căldură și umiditatea.

2. Culturi vegetale și animale: stresul de căldură al animalelor, migrația regională a culturilor și durata umezelii frunzelor.

3. Biologic: raza de buruieni și intensitatea infestării, infestarea cu insecte a culturilor, agenți patogeni pentru culturi și utilizarea pesticidelor.

4. Fenologic: sincronizarea la pomii fructiferi, gestionarea polenizatorilor, generații de insecte pe sezon și vectori ai bolilor la animale.

5. Socioeconomic: plăți de asigurare pentru culturi, productivitate totală a factorilor și mortalitate legată de căldură a lucrătorilor agricoli.

Indicatorii au fost selectați pe baza gradului de conexiune la schimbările climatice și la disponibilitatea datelor pe termen lung.

Stresul de căldură la animale este deosebit de important.

Producția de animale depinde de condițiile de mediu care permit accesul la furaje, apă și nutrienți esențiali, la costuri reduse.

Unele tipuri de agricultură animală sunt practicate în regiuni în care condițiile climatice naturale de creștere  (în aer liber) sunt favorabile pentru ca animalele să crească sănătos.

Majoritatea porcilor și păsărilor sunt crescuți  la interior, în unități unde aerul poate fi răcit prin utilizarea sistemelor de manipulare a aerului, dar totuși creșterea ratelor de ventilație pentru a menține instalațiile interioare la rece va fi insuficientă pentru a gestiona stresul termic.

Căldura excesivă interferează cu rata de reproducție și rata creșterii în greutate, ducând la moartea multor animale din cauză de stres termic.

Raportul a fost elaborat ca un punct de lansare din care factorii de decizie pot construi un set de indicatori specifici, în timp real și pe termen lung, pentru  îndeplinirea obiectivelor specifice.

Link raport:  https://www.usda.gov/sites/default/files/documents/climate_indicators_for_agriculture.pdf

Ultimele articole adaugate

Frauda agroalimentară: Comisia Europeană  publică primul raport lunar 

Joi, 29 februarie 2024, Comisia Europeană a publicat primul său raport lunar privind suspiciunile de fraudă agroalimentară. Raportul reunește informații […]

Ce înseamnă produsele alimentare rezultate în laborator și care ar trebui să fie orientarea în Uniunea Europeană

Figura 1. Procesul de producere în laborator a “cărnii de porc” (sursa OCDE nr. 182) cu următoarele comentarii: Celulele stem […]

Porcul la sfârșitul anului 2023 și începutul anului 2024

În anul 2023, România a înregistrat un efectiv total de 2,8 milioane capete porci, cu peste 10% mai mic decât […]

Consiliul UE pentru agricultură și pescuit (AgriFish) se va reuni la Bruxelles pe 23 ianuarie 2024

Președinția belgiană va prezenta o informare asupra programului său de lucru pentru semestrul în curs. În această perioadă, președinția belgiană […]

Impactul liberalizării comerțului cu Ucraina la carnea de pasăre și ouă

Importurile de carne de pasăre din Ucraina rămase în statele europene au atins, până la începutul lunii noiembrie 2023, 204.225 […]

În perioada 10-11 decembrie 2023 va avea loc la Bruxelles o reuniune a Consiliului pentru Agricultură și Pescuit (AgriFish)

România, sprijinită de Bulgaria, Ungaria, Italia, Letonia, Polonia și  Slovacia, solicită  Comisiei Europene adoptarea temeiul juridic pentru  scutirea de la […]

A.C.E.B.O.P. susține poziția UECBV, organizație europeană din care face parte, privind Decretul francez pentru utilizarea anumitor denumiri  dedicate alimentelor care conțin proteine vegetale

Decretul francez este o bază bună pentru viitoarele norme europene privind clarificarea denumirilor cărnii și evitarea confuziei consumatorilor, evitarea comparațiilor […]

Punct de vedere A.C.E.B.O.P. privind modificarea Ordinului 130/2023 aflat în transparență decizională.

Nr. 60/09.11.2023 Către, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Domnului Președinte Alexandru BOCIU În atenția, Domnului Ministru al […]

A intrat în vigoare legea germană de etichetare a bunăstării cărnii de porc

Legea solicită crescătorilor de porci să-și raporteze practicile de creștere, iar întreprinderile alimentare să eticheteze carnea în consecință. Eticheta face […]

Cercetătorii de la ETH Zurich și de la Universitatea din Basel au dezvoltat un vaccin care protejează animalele de Salmonella

Ca  toți agenții patogeni, bacteriile sunt capabile să evite eficacitatea unui vaccin, modificându-și genele. Pentru oamenii de știință care doresc […]

Campanie STOP PPA

VACDIVA: SPERANȚA LUPTEI ÎMPOTRIVA PESTEI PORCINE AFRICANE (PPA)

Seminarul va avea loc la Comitetul Economic Social European – CESE, Bruxelles, pe 10 iulie, la ora 9.00 și este […]

Diferite metode de castrare a purceilor la nivelul Uniunii Europene

În Uniunea Europeană, castrarea reprezintă aproximativ 31,5%, producția de masculi necastrați reprezentând 45 de milioane capete în anul 2020, dintr-un […]

Wageningen University & Research  din Olanda a realizat un studiu privind costurile păstrării cozii intacte la purcei.

Dintre purceii cu cozi intacte sub observație, 10-15% au ajuns la abator cu cozi mușcate în diferite stadii. Studiul a […]

Un nou model pentru importuri lansat de Marea Britanie

Abordarea este aplicabilă importurilor de animale vii, produselor germinale, produselor de origine animală, plante și produse vegetale, la frontieră. Aceasta […]