Comunicat de presă- COMISIA EUROPEANĂ.

 

Comisia Europeană a prezentat la sfârşitul lunii mai bugetul UE pentru 2016,  axat pe susţinerea politicilor pentru locurile de muncă, creșterea economică, migrație și diferite acțiuni la nivel mondial.

 Buget  UE pentru 2016 este de 143.5 miliarde dolari în credite de plată alocat pentru  sprijinirea redresării economiei europene și  îmbunătățirea calității vieții în Europa și în întreaga lume.

 Fondurile vor fi investite în stimularea inovării, crearea de locuri de muncă, promovarea convergenței între statele membre și între regiuni, gestionarea mai eficientă a migrației și consolidarea rolului UE ca jucător global. Propunerea prevede şi contribuțiile la Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI), fond care reprezintă  piatra de temelie a planului de investiții pentru Europa.

Kristalina Georgieva, vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil cu bugetul și resursele umane, a declarat: "În climatul economic actual, este mai important ca niciodată să se folosească banii contribuabililor cu înțelepciune. Bugetul nostru pentru 2016 este dedicat sprijinirii redresării economice prin investiții  și ocupării forței de muncă, contribuind în același timp la problemele externe, dintre care cea mai acută este  migrația. "

Proiectul de buget al UE pentru 2016 cuprinde:

• 66,58 miliarde euro pentru stimularea creșterii, ocupării forței de muncă și a competitivității.

• Suport pentru prioritățile politice ale Comisiei Europene, cum ar fi Uniunea de energie și a pieței unice digitale - programe, ca de exemplu “Europa de conectare » (1,67 miliarde de euro) .

• Alocarea unei sume de 1,8 miliarde  euro (+ 30% față de 2015) programului Erasmus, programul european pentru educație, formare si sport pentru tineret.

• Îmbunătățirea competitivității prin cercetare și inovare : programul Orizont 2020 (10 miliarde de euro în 2016, în creștere cu 11,6% față de 2015).

•  2 miliarde în angajamente și 500 milioane € în credite de plată pentru Fondul de garantare EFSI – mobilizarea a 315 miliarde de euro de investiții pentru Europa.

• Alocarea unui  total de 42,86 miliarde de euro pentru agricultură.

 

 


Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form