Concluziile Consiliului Miniştrilor Agriculturii ai U.E. din 11 mai 2015 privind simplificarea PAC

 

Consiliul a adoptat concluzii privind simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC). Acesta a fost de acord cu un set de 12 puncte  cu privire la modul de a simplifica politica agricolă comună nouă.

De la începutul anului 2015, această problemă a devenit una dintre prioritățile Consiliului, Parlamentului  și Comisiei Europene.

Președinția a consultat miniștrii agriculturii ai statelor membre care şi-au manifestat opiniile  cu privire la domeniile prioritare pentru simplificare, pe baza experienței naționale de punere în aplicare a PAC .

 Președintele Consiliului ministrului DŪKLAVS a declarat:

"Cu aceste concluzii, Consiliul își reafirmă angajamentul ferm de a face noua PAC mai ușor de pzus in aplicare  pentru toți actorii implicați".

În cadrul reuniunii, comisarul european pentru agricultură Phil Hogan a anunțat o serie de măsuri concrete pentru a face punerea în aplicare a "ecologizare" a PAC şi mai ales măsuri mai ușor de aplicat pentru agricultori.

Într-un set de orientări tehnice privind punerea în aplicare a noilor reguli care ar trebui să fie discutate în cadrul Comitetului de gestionare privind plățile directe (astăzi 20 mai 2015), Comisia Europeană prezintă modalități de voluntariat pentru statele membre in vederea  simplificării   cerințelor  ecologice  pentru conservarea faunei sălbatice, care trebuie să reprezinte cel puțin 5% din exploatațiile agricultorilor.

În conformitate cu liniile directoare, care ar fi adoptate la mijlocul lunii iunie și vor putea fi aplicate  deja din acest an, autoritățile naționale vor prioritiza in acest domeniu impăduririle şi lacurile de până la patru metri .

Orientările ar oferi, de asemenea o mai mare flexibilitate în contabilitate.

 

Comisia UE va aborda de asemenea preocupările fermierilor pentru  normele privind  pajiștile permanente. De exemplu, culturile leguminoase ( lucernă), nu ar trebui să fie considerate, prin definiție, ca “pajiște permanentă » după o perioadă de 5 ani.


Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form