HOT NEWS A.C.E.B.O.P. (sursa: Carne Trade Journal) FRAUDĂ CU CARNE DE CAL! REŢEA CRIMINALĂ ORGANIZATĂ IN MAI MULTE STATE MEMBRE!!!

HOT  NEWS  A.C.E.B.O.P. (sursa: Carne Trade Journal)

FRAUDĂ CU CARNE DE CAL! REŢEA CRIMINALĂ ORGANIZATĂ IN MAI MULTE STATE MEMBRE!!!

La 24 aprilie 2015, un centru de coordonare condus de Eurojust și  Biroul francez antifraudă au reușit să oprească o rețea criminală organizată implicată în comerțul ilegal cu carne de cal.

 Poliția și autoritățile judiciare din Franța, Belgia, Germania, Irlanda, Luxemburg, Țările de Jos și Regatul Unit au fost implicate în  acțiunea comună, inclusiv 100 de ofițeri ai Jandarmeriei Nationale din Franța dintre care trei  au fost prezenți în Belgia, 100 de ofițeri de la Autoritatea de Siguranța Produselor şi Alimentelor, ofițeri belgieni, dintre care unii au fost prezenți în Franța, Luxemburg și Germania.

Autoritățile franceze estimează că între 2010 și 2013, 4 700 de cai improprii consumului uman au fost sacrificaţi și introduşi în lanțul alimentar legal.

Patru sute de pașapoarte de cai neconforme au fost detectate doar în Franța!

Datorită falsificării,  sau a modificării documentației oficiale privind sănătatea animalelor, a fost posbilă introducerea de carne de cal improprie consumului uman in lanţul alimentar din intreaga Europă!  

Investigațiile au dus în principal la un singur suspect, un cetățean belgian care a operat incepând cu în noiembrie 2012 în Belgia.

 Franța a început investigațiile în iulie 2013, care au fost conduse de un judecător de instrucție de la Tribunal de Grande Instance din Marsilia (Pôle Santé Publique).

  

Aceste investigații au dezvăluit link-uri către activitățile  grupului criminal organizat în alte state membre, cum ar fi Irlanda și Țările de Jos. Ca urmare a informațiilor primite din  Belgia și Franța, Poliția din Kent a început o anchetă în Marea Britanie.

Au fost organizate două reuniuni de coordonare in anul 2015 la EUROJUST.

O echipă comună de anchetă (JIT) formată din experţi din Franța și Belgia şi-a inceput ancheta in mai 2014. Ultimele date ale anchetei au condus investigaţiile in această lună către  Marea Britanie.

Cifre-cheie  la data emiterii acestui comunicat de presa:

· 26 de arestări efectuate;

· 37 000 de euro în numerar confiscaţi;

· Mai mult de 200 de cai care vor fi   examinaţi de către serviciile veterinare incepând din această lună;

· Zeci de percheziții comerciale și private;

· Mai mult de 800 de pașapoarte de cai  confiscate pe lângă  zeci de microcipuri și echipamente informatice.

 EUROJUST a declarat că ancheta continuă.

 Întrebări cu privire la această operațiune ar trebui  adresat autorităților naționale din Statele Membre implicate de către autorităţile române in domeniu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

 


Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form