Informare de presă A.N.S.V.S.A. Campania naţională de vaccinare împotriva antraxului* este în desfăşurare

 
 Campania de vaccinare împotriva antraxului se desfăşoară la nivel naţional. Această campanie are loc o dată pe an, înainte ca animalele să fie scoase la păşunat.
Imunizarea se face pentru toate cabalinele, bovinele, caprinele şi ovinele, indiferent de sexul animalelor, după împlinirea vârstei de o lună.
Vaccinarea este gratuită pentru proprietarii de animale, costul acestei acţiuni fiind suportat de la bugetul de stat, în cadrul Programului Strategic**.
Antraxul este o boală mortală în majoritatea cazurilor, de la animalele bolnave neputându-se valorifica nimic, dată fiind rezistenţa deosebita a sporilor şi transmisibilitatea lor la om, prin manipularea cadavrelor sau a produselor provenite de la acestea.
Acţiunea îşi propune să prevină îmbolnăvirea cu antrax a animalelor, în mod special a celor din mediul rural, dar şi a oamenilor.
ANSVSA reaminteşte proprietarilor de animale din aceste specii despre obligaţia legală pe care o au, de a permite accesul medicilor veterinari în gospodării, pentru a vaccina animalele.

Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form