Uniunea Europeană continua eforturile pentru eliminarea barierelor SPS din China!

Uniunea  Europeană  continua eforturile  pentru eliminarea barierelor SPS din China!

  

Oficialii Uniunii Europene se vor deplasa la Beijing în această săptămână pentru a discuta despre barierele de acces la piață  impuse de China la importurile de produse agricole și alimentare europene.

Experții UE vor continua  seria de întâlniri cu omologii lor chinezi joi și vineri pentru eliminarea anumitor "condiții de import și alte  probleme care împiedică în mod inutil exporturile UE",  se subliniază intr-o notă a Comisiei Europene  trimisă  statelor membre.

In lista de probleme care urmează a fi examinate figurează: ​​importul  produselor  din carne de bovine; condițiile de import pentru carnea congelată şi produsele din carne de porc; cerințele de testare pentru ftalați în băuturile alcoolice; condițiile de import pentru produsele lactate  europene,  precum și normele generale de transparență asupra proceselor de aplicare a condiţiilor la import in China.

Pe 19 și 20 martie, se va incheia  a cincea rundă de discuţii UE- China  asupra acordului de investiţii, unde experţii veterinari şi fitosanitari ai UE vor prezenta o listă cuprinzătoare,  in care au compilat toate aplicaţiile făcute de statele membre ppentru sectoarele de bovine, ovine, porc şi produse lactate.

Experţii UE intenţionează să determine China să utilizeze  condiţiile din listă  ca bază pentru schimburi comerciale regulate, pentru a  o “impinge” astfel  să facă progrese  cel puţin cu cererile deja făcute de state membre UE.

In alt tabel, care nu va fi trimis la Beijing, sunt notate intresele statelor membre ale UE in aşteptarea aplicării şi starea actuală a cererilor făcute de  statele membre.

România a depus aplicaţia pentru China pe următoarele sectoare:

1.      Bovine vii: protocol semnat in octombrie 2010, aplicaţie depusă prima dată in 13.03.2008, actualizată in 19.07.2015.

2.      Carne de porc: analiza de risc a AQSIQ a fost finalizată in perioada 20-30 iulie, prima aplicaţie depusă in 01.12.2012, actualizată in 18.07.2013.

3.      Subproduse (piei), in curs de evaluare.

 

Articol A.C.E.B.O.P. - 19.03.2015


Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form