Deputatul Liviu Harbuz i-a cerut comisarului Hogan să prelungească termenul pentru cheltuirea fondurilor din PNDR 2007-2013. Vezi soluția oferită de oficialul de la Bruxelles!

 

Deschisă presei, întâlnirea dintre parlamentarii români și comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, nu a fost deloc una ”de umplutură”.

Deputații și senatorii din Comisia pentru agricultură și Afaceri Europene i-au pus lui Hogan o serie de întrebări punctuale, de actualitate pentru agricultura românească. Între acestea, poate cea mai spinoasă a fost lansată de către deputatul PSD Liviu Harbuz, Vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, care i-a cerut comisarului european să permită prelungirea termenului pe care România îl are pentru a cheltui fondurile din PNDR 2007-2013.

”Întrucât implementarea proiectelor de investiții presupune un proces de lungă durată, cred că ar fi minunat dacă am reuși prelungirea cu 6 luni a datei finale de eligibilitate a cheltuielilor în vederea realizării unui grad de absorbție mai mare – mă refer la termenul de 31 decembrie 2015”, i s-a adresat comisarului european Vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

Totodată, parlamentarul român i-a solicitat lui Hogan să grăbească simplificarea procedurilor pe care fermierii trebuie să le urmeze pentru a beneficia de plățile de directe, birocrația fiind o adevărată povară în acest moment. ”Așa cum probabil știți, România este unul dintre statele membre cu cei mai mulți beneficiari ai plăților directe – peste 1 milion de beneficiari, ceea ce conduce la costuri bugetare foarte mari pentru procedurile de verificare și control. România are una dintre cele mai mari agenții de plăți pentru plățile directe. În acest context, este esențial să putem simplifica cât mai mult aplicarea noilor politici agricole comune, care, de altfel, constituie și prioritatea dumneavoastră. Sperăm ca acest proces de simplificare să fie real, eficient, și să vizeze atât fermierii, cât și administrația”, a precizat deputatul Liviu Harbuz.

 

(Agrointel)


Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form