Atena a cerut Moscovei să ridice sancțiunile privind importurile de produse agroalimentare de primă necesitate.

 Potrivit convențiilor semnate cu Organizația Mondială a Comerțului, Rusia, dacă a impus un embagou tuturor țărilor Uniunii Europene, nu poate face o excepție în cazul Greciei. 

Acest mic inconvenient a fost recunoscut și de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov. “Există niște reguli foarte clare ale OMC iar Rusia, în calitate de țară membră, nu are de ales. Nu putem impune sancțiuni Uniunii Europene, dar să ridicăm selectiv aceste sancțiuni pentru una sau mai multe state”, a spus Peskov.

Șmecherie pur rusească, căci Moscova are pregătite soluții să ocolească propriul ei embargou. În cazul Greciei, va invoca faptul că mărfurile importate nu se adresează consumului direct al populației, ci sunt materii prime fără de care industria alimentară rusească ar urma să-și închidă producția. Iar produsele procesate nu sunt grecești ci sunt de fapt rusești.

Pe de altă parte, la începutul lunii februarie, președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia va putea să coopereze cu autoritățile agricole ungare în pofida sancțiunilor, prin înființarea de societăți mixte!

Referindu-se la posibilitatea unor amendamente la decretul prezidențial, Peskov a spus că “acest lucru va fi discutat”, adăugând că nu există niciun fel de garanții că negocierile se vor finaliza printr-o astfel de schemă.


Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form