Scăderea TVA la carne şi produse din carne, de a 24% la 9%, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, va contribui la salvarea de la faliment a multor firme din domeniu!

Cu siguranţă va ajuta la creşterea consumului şi va aduce la buget 300 de milioane de euro din reducerea evaziunii, potrivit Asociaţiei Române a Cărnii.

Asociaţia Română a Cărnii susţine că evaziunea fiscală se va reduce considerabil, asigurându-se venituri bugetare de pâna la 300 de milioane de euro anual. Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, cu câţiva ani în urmă, când TVA a crescut de la 19% la 24%, consumul de carne şi preparate de carne a scăzut cu 30%.   De asemenea, scăderea TVA va contribui la salvarea de la faliment a multor companii din domeniul producerii şi procesării cărnii şi la crearea de noi locuri de muncă, se mai arată în comunicatul asociaţiei.

  Reprezentanţii industriilor de carne s-au plâns în ultimul an că au probleme cu vânzările din cauza excesului de marfă ieftină intrată pe piaţa autohtonă din ţările UE, după embargoul impus de Rusia produselor alimentare din ţările Uniunii Europene. 

 Proiectul noului Cod Fiscal prevede reducerea cotei standard a taxei pe valoarea adăugată (TVA), de anul viitor, de la 24% la 20%, iar pentru carne, peşte, legume şi fructe produse alimentare de bază la 9%.   Cota standard de TVA ar urma să fie redusă în continuare, la 18%, din ianuarie 2018, conform calendarului redactat de Guvern.   Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor, a declarat, însă, că accizele şi TVA vor fi reduse înainte de finalul acestui an, în avans faţă de programul anunţat prin proiectul noului cod fiscal.

 

 (Adevarul.ro)


Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form