Noul Cod fiscal prevede ca utilajele fermierilor ar putea fi scutite de impozit, dacă primarii localităţilor în care înmatriculează tractorul sau combina îşi dau acordul!

 

„E o prevedere foarte importantă în noul Cod, impozitul pe utilajele agricole poate fi zero. Dăm posibilitatea primarului prin noua lege să reducă la zero impozitul pentru utilaje. Poate unii nu vor vrea s-o facă. Dar cred că vor fi puţini. Pentru că în momentul în care comuna vecină are impozit zero, iar tu nu ai, agricultorul îşi poate înscrie utilajul acolo şi să lucreze nestingherit în comuna de domiciliu”, a explicat Vâlcov, citat de revista Economica.

 

„În proiectul iniţial, prevederea nu a fost introdusă dintr-o eroare materială. Etapa de dezbatere publică a proiectului Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală este menită tocmai pentru a corecta astfel de erori sau a îmbunătăţi măsurile propuse”, explică Ministerul Finanţelor într-un comunicat.

Amintim că, în momentul de față, România se află printre ultimele țări din Uniunea Europeană din punct de vedere al acoperirii eficiente a parcului tehnologic în ferme, productivitatea agrozootehniei românești fiind cu mult sub media europeană.

Parcul de utilaje al fermierilor români este, într-o proporție de peste două treimi, învechit, iar majoritatea utilajelor sunt cumpărate la mâna a doua, fiind recondiționate după ani de zile de utilizare a lor în ferme din occident. Deși s-a propus un program tip ”Primul tractor”, de exemplu, acesta nu a fost încă pus în aplicare, fermierii așteptând în continuarea măsuri de sprijin reale și eficiente la achiziționarea de tehnologii.

 

 


Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form