FERMIERII TREBUIE SĂ FIE MAI BINE INFORMAŢI, SĂ ŞTIE CE ÎI AŞTEAPTĂ!

 

Federația AGROSTAR trage un semnal de alarmă cu privire la consecințele pe care le va ELIMINAREA COTELOR DE LAPTE

DE LA 1 APRILIE 2015!

Când o să dispară cota de lapte o să fie un dezastru pentru micii producători din România, pentru că ne invadează laptele din alte statele UE, cu performanțe remarcabile în acest domeniu. Să nu uităm că, în urmă cu mai mulți ani, cota de lapte a fost introdusă tocmai pentru că țări precum Franța, Germania, Olanda etc. obțineau producții foarte mari de lapte, care distorsionau piața.

 Soluția este să se unească în asociații puternice. În ultimele luni, am constatat că mulți crescători mici și mijlocii de bovine au înțeles că singuri nu vor avea nicio șansă și ne caută pentru a înființa sindicate. Numai de la sfârșitul anului trecut am înființat sindicate în mai multe județe, din care fac parte peste 4.000 de crescători de bovine”, a declarat secretarul general al AGROSTAR, Horațiu Raicu.

Asociațiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot să achiziționeze instalații de muls performanțe pentru obținerea laptelui conform, pot încheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere, comparativ cu fermierii care acționează individual.

De asemenea, micii producători de lapte trebuie să elimine multinaționalele din sectorul de procesare, prin înființarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui.

„Dacă multinaționalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producători de lapte trebuie să integreze poducția-procesarea-vanzarea”, a adăugat secretarul general al AGROSTAR.

 

 


Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form