FLASH INFO NEWS! Accesul pe piață / Procedura de export/ SPS OMC / JAPONIA-COREEA-INDONEZIA

· JAPONIA – Revizuire  specificații și standarde pentru produsele alimentare, aditivi alimentari, etc. pentru Salmonella spp. – produse  procesate din carne.

Se propune o revizuire a regulamentului privind Salmonella spp din punct de vedere al  specificațiilor și standardelor pentru produsele din carne prelucrate.

Termenul limită pentru  comentarii din partea statelor membre este de   31/03/2015.

· Republica Coreea  - in curs de publicare a  Legii  privind controlul  securităţii alimentare la produsele importate.

 Are ca scop  îmbunătățirea sănătății oamenilor prin asigurarea siguranței alimentelor importate și asigurarea tranzacțiilor  în piață a produselor alimentare prin furnizarea de informații corecte pentru consumatori.

Se mandatează   importatorii de produse alimentare pentru a înregistra unităţi alimentare din alte ţări  cu cel puțin șapte zile înainte de primul  lor import.

 Produsele alimentare din ţări străine care nu au reușit să se înregistreze, vor fi refuzate la intrarea  in  Coreea de Sud. Înregistrarea trebuie reînnoită la fiecare doi ani.

- Se autorizează aparate multifuncționale coreene sau  terţe pentru a inspecta facilitățile  alimentare externe (carne şi produse din carne), pentru a face  aranjamente și acorduri cu guvernele străine sau direct cu producători.   

· INDONEZIA - Import de carcase, carne și /  produse  prelucrate.

Regulamentul Ministerului Agriculturii nr 139 / PD.410 / 12/2014 privind importul de carcase, carne și / sau a produselor  prelucrate pe teritoriul Republicii Indonezia: se bazează pe Legea nr 18 din 2009 cu privire la cresterea animalelor și sănătatea acestora.

 Incearcă să optimizeze serviciile de import de  carcase, carne și / sau  produse de carne  pe teritoriul Republicii Indonezia.

Regulamentul reprezintă  baza legală pentru efectuarea importurilor de carne.

Domeniul de aplicare al prezentului regulament include:

a. Cerințe la import

b. Procedurile de import

c. Control

d. Cerințe veterinare la import pentru carnea de pasăre, carne si produsele din carne de pasăre prelucrate.

e. Tipuri de carne de bovine, produse din carne procesate,  carcase  și / sau carne, altele decât bovine,  care pot fi importate pe teritoriul Republicii Indonezia.

    

În cazul în care aveți  comentarii, vă rugăm să  le trimiteți către autoritatea de notificare a UE - SPS , prin e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

Toate informațiile sunt publice  și pot fi transmise altor părți.(sursa: UECBV).

 


Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form