LEGEA "COPA-COCEGA"- FEDERAŢIILE DIN AGRICULTURĂ VOR PRIMI BANI DE LA BUGET PENTRU REPREZENTAREA AGRICULTURII ROMÂNEŞTI LA BRUXELLES

 

Federaţiile din sectorul agricol cu reprezentativitate la nivel național vor beneficia de sprijin de la bugetul de stat pentru a-și acoperi costurile reprezentării agriculturii românești la cel mai înalt nivel la Bruxelles. Deputații au aprobat ieri, în unanimitate, un proiect de lege care prevede ca plata cotizației la COPA-COGECA să fie suportată din bugetul de stat, iar vocea fermierilor români să se facă auzită la masa unde se iau deciziile importante la nivel european.

Actul normativ a fost inițiat de către deputatul Liviu Harbuz  și susținut prin semnătura a 18 parlamentari co-inițiatori, printre care Valeriu Steriu, Vasile Iliuță, Marin Anton și Alexandru Stănescu.

 

”Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului juridic pentru acordarea sprijinului financiar federaţiilor din sectorul agricol. Se are în vedere ca activităţile pentru care se oferă acest sprijin să fie aprobate prin ordin al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Beneficiarii sprijinului financiar sunt doar federaţiile cu reprezentare naţională, legal constituite, care au reprezentare la nivel european şi îşi desfăşoară activitatea în grupurile de lucru ale organizaţiilor agricultorilor europeni de la Bruxelles”.


Agromonitor

Facebook Like

Ultimele noutati

  • Bovine

    Principalele rase de bovine crescute in Romania Rasele de bovine se împart în : 1) Rase de lapte; 2)...

  • Cresterea porcinelor

    Activitatea de crestere si ingrasare a porcilor se desfasoara in patru sectoare care sunt:

Articole ACEBOP

Login Form